Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

23-02-2023 13:42
Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Ticari Bulaşık Makinesi Çeşitleri Nelerdir?

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Konveyör Bulaşık Makinesi Nedir?

Konveyörlü ticari bulaşık makineleri, her iki tarafında bir taşıma bandı bulunan bir orta bölümden oluşur. Kirli bulaşıklar, bir araba yıkama gibi ama bulaşıklarınız için yıkandıkları orta bölümden geçerek taşıma bandına girerler. Konveyör bulaşık makineleri en büyük bulaşık makinesi türüdür. En fazla alanı kaplar ve soldan sağa veya sağdan sola çalışabilen modeller bulunmaktadır. Konveyörlü bulaşık makinesi, bir seferde en fazla miktarda bulaşıkları, saatte yaklaşık 2000 tabak temizleyerek, ziyafet salonu gibi yüksek cirolu büyük mekanlar için ideal hale getirir. Çoğu model, bulaşıkların hemen kullanılabilmesi için kurutma işlevine sahiptir. Saatlik 10000 tabak kapasiteyi aşan modeller bulunmaktadır.

 

Giyotin Bulaşık Makinesi Nedir?

Giyotin tip bulaşık makinesi aynı zamanda kazan bulaşık makinesi olarak bilinir. Düz bir ticari bulaşık makinesinin ortasında, bulaşıkları içeri ve dışarı kaydırmak için açılan bir kapıya sahip büyük bir giyotin kapak bulunur. Bu tip bulaşık makineleri, kazanlarınız, küvetleriniz ve tepsilerinizin temizlenmesi için idealdir. Bulaşık makinesi bulaşıkların "geçmesine" izin vermez, ancak bir giyotin kapı içerir; burası hem temiz hem de kirli bulaşıkların giriş yolu. Bazı düz veya kapılı bulaşık makineleri, davlumbaz veya kapı kapandığında otomatik olarak devreye girer ve devir tamamlandığında açılır.

Bu model, konveyörlü bulaşık makinesinden daha küçüktür, ancak bir tezgah altı bulaşık makinesinden çok daha büyüktür (aşağıda bununla ilgili daha fazla bilgi edinin). Düz bir bulaşık makinesi bir seferde bir rafı yıkayabilir ve saatte yaklaşık 63 raf için derecelendirilmiştir. Bu tip ticari bulaşık makinesi, tezgah altı bulaşık makinesinde olduğu gibi sürekli eğilmek zorunda kalmayacakları için çalışanlar için daha kullanıcı dostu olabilir.

 

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Tezgah Altı Bulaşık Makinesi Nedir?

Tezgah altı ticari bulaşık makineleri daha küçük bir kapasiteye sahipken, konveyör bulaşık makineleri en büyük kapasiteye sahip olacaktır. Özellikle yüksek cirosu olmayan daha küçük mutfaklar veya barlar için iyi bir seçimdir. Tezgah altı bulaşık makinesi çoğu tezgahın altına sığar, ancak boyutları doğruladığınızdan emin olmalısınız. Tezgah altı ticari bulaşık makineleri, ön tarafında tek kapısı olan, evinizde sahip olabileceğiniz bir bulaşık makinesine benzer, ancak hem yüksek hem de düşük sıcaklıklı çeşitleri olacaktır. Genellikle yalnızca bir rafı vardır ve saatte 500 tabak yıkayabilirler.

 

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Endüstriyel Bardak Yıkama Makinesi Nedir?

Şaraphane veya bar gibi büyük miktarda cam eşya kullanan bir kuruluş, ticari bir cam yıkama makinesine yatırım yapmak isteyebilir. Bardak yıkayıcılar hem yüksek hem de düşük sıcaklık seçeneklerine sahip olacak, ancak camdaki talaşları azaltmaya yardımcı olmak için düşük basınçlı su kullanacak. Atlıkarınca veya tezgah altı cam bulaşık makinelerini bulabilirsiniz. Bir atlıkarınca modeli, sabit bir bardak çıkışı gerektiren barlar için kullanışlı olabilir.

 

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Endüstriyel Bulaşık Makinesi Terminolojisi

Bulaşık makineleri için kullanılan popüler terimleri bilmek, ticari bulaşık makineleri için alışveriş yaparken veya araştırma yaparken yararlıdır. Dil ve jargonu kolayca anlayabilmek ve mekanınız için en iyi bulaşık makinesini bulabilmek için terminolojiye aşina olun.

 

-Bulaşık yıkama: 'Bulaşık makinesi' terimini duyabilir ve 'bulaşık makinesi' teriminden ne kadar farklı veya ne kadar farklı olduğu konusunda kafanız karışabilir. Bulaşık yıkama ve bulaşık yıkama aslında birbirinin yerine kullanılabilen terimlerdir. 

-Döngü: Döngü, yıkama zamanı başına bulaşık makinemiz baştan sona ve ilgili farklı işlevleri üstlenir, örn. bulaşıkları ve bardakları durulamak, yıkamak ve kurutmak. Ticari bir bulaşık makinesi döngüsü, 60 saniye kadar hızlı ve 10 dakikaya kadar olabilir. Yıkama zamanı makine ve markalara göre değişiklik gösterebilir. Türkiye’de en çok tercih edilen makineler 60-90-180 sn olarak üç programlı tercih edilmektedir.

-Basketler:  ticari bulaşık makinenize yüklenmek üzere tabaklar, kaseler, çatal bıçak takımı ve diğer kirli bulaşıklarla istiflenir. Bulaşık makinesi kullanım kılavuzlarının, tek tek bulaşıklar yerine bir saatte kaç sepetin yıkanabileceğini gösterdiğini fark edeceksiniz. Bunun nedeni, bir raftaki tabak sayısının dağılmamasıdır.

-Filtre: Ticari bulaşık makinenizin filtresi, yiyecek parçacıklarını tutmak için tasarlanmıştır, ancak bulaşık makinesine giren her şeyin önceden iyice durulandığından emin olmalısınız. Bulaşık makinesinin amacını yiyecekleri çıkarmaktan çok sterilize etmek olarak düşünün. Personeliniz bulaşık makinesi filtresine dikkat etmeli ve her zaman boş ve temiz olduğundan emin olmalıdır.

-Kapasite: Kapasite, bulaşık makinesinin bir döngüde temizleyip kurutabileceği bulaşık sayısını temsil eder.

-Yıkama/durulama kolları (veya püskürtme kolları): Bulaşık makinesindeki "Kollar", yıkama döngüsü sırasında döner. Su püskürtme kollarına pompalanarak bulaşık makinesinin içindeki tüm alanlara ulaşması sağlanır.

-Su sertliği: Su sertliği, sudaki sertlik bileşenlerinin (kalsiyum ve magnezyum iyonları) konsantrasyonu ile ölçülür. Daha sert suyla temiz bulaşıklar elde etmek daha zordur, bu da bir su yumuşatıcı kullanmanız gerekeceği anlamına gelir. Sert su, bulaşık makinenizde kireç birikmesine de neden olabilir.

-Yıkama perdesi: Konveyör bulaşık makinelerinin giriş/çıkışlarında suyun dışarı sıçramasını önleyen yıkama perdesi olabilir.

-Deterjan ve parlatıcı pompası: Birçok ticari bulaşık makinesinde kimyasalları temizlemek için yerleşik bir dağıtıcı bulunur, böylece malzemeyi sürekli olarak doldurmak zorunda kalmazsınız.

-Bulaşık makinesi kimyasalları: Ticari bulaşık makineleri, bulaşıkların uygun şekilde temizlenmesini sağlamak için kimyasallar kullanır. Kimyasallar, özellikle bulaşıkları doğal olarak sterilize etmeyen düşük sıcaklıklarda bulaşıkları sterilize etmek ve temizlemek için kullanılır. Bulaşık makinelerinde endüstriyel parlatıcı ve endüstriyel deterjan ve kireç çözücüler yardımı ile temizlik yapılabilir.

 

 "Bulaşık makineleri, yiyecek kalıntılarını ve diğer kirleri temizleyerek bakterilerin %99,9'undan fazlasını temizleyebilir".

 

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Endüstriyel Bulaşık Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Satılık çok sayıda ticari bulaşık makinesi var, ancak satın alma sürecine kör bir şekilde girmek birçokları için bunaltıcı ve kafa karıştırıcı olabilir. Ticari bulaşık makinesi satın almak istiyorsanız, sorularla hazırlanmış bir perakendeciye gelmeli ve ticari bulaşık makinelerinin belirleyici faktörlerinin neler olduğunu ve yerini nasıl etkilediğini bilmelidir. Ticari bir bulaşık makinesi satın alırken göz önünde bulundurulması gereken ana noktalar şunlardır:

 

  • Bir restoran veya mutfakta ticari bir bulaşık makinesine ne kadar yer ayırmanız gerektiğini bilmek, hangi tip bulaşık makinesini satın almak istediğinizi belirlemede en büyük faktörlerden biridir. Yenileme yapıyorsanız veya yeni bir yere taşınıyorsanız, restoranınızı/mutfağınızı veya mekanınızı tasarlama ve satın aldığınız bulaşık makinesine uydurma fırsatınız olabilir. Bununla birlikte, mevcut bir mutfağa veya mekana taşınanların, halihazırda mevcut olan şeyler üzerinde çalışması gerekecektir.

 

  • Konveyör bulaşık makinesi güçlü bir modeldir, ancak çok fazla yer kaplar. Saatte 2000 tabaktan başlayan yıkama kapasitesi bir avantaj gibi görünebilir, ancak bu kadar büyük bir bulaşık makinesi için alanınız varsa ve saatte bu kadar çok bulaşık yıkamanız gerekiyorsa, gerçekten anlamlıdır.

 

  • Giyotin veya kazan yıkama ticari bulaşık makinesi, temizlik için orta bölümün her iki tarafında alana ihtiyacınız olduğundan, nispeten büyük miktarda alan gerektirir. Ayrıca açıklığı da hesaba katmanız gerekir; Bulaşıkları içeri ve dışarı kaydırmak için kapıyı kaldırmanız gerekeceğinden bu makineleri seçerken yeterli alana sahip misiniz? Bu çok önemli. Aksi halde bulaşık makinesine yükleme yaparken veya temiz bulaşıkları çıkartırken alanınız bu makineler için uygun değilse problem yaşarsınız.

 

  • Tezgah altı ticari bulaşık makinesi, daha fazla alan dostu seçeneklerden biridir ve çoğu standart tezgah yüksekliğine sığmalıdır, ancak tam olarak uyacağından emin olmak için yüksekliği iki kez kontrol etmeniz önerilir. Ayrıca hortumlar ve drenaj ve deterjanlarınız için yeterli alan bulunduğundan emin olmalısınız.

 

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Düşük Sıcaklık veya Yüksek Sıcaklık

Kuruluşunuz bulaşıklarınızı misafirlere hizmet etmek için kullanıyorsa, ticari bulaşık makinenizin uygun şekilde yıkadığından ve bulaşıklarınızı dezenfekte ettiğinden emin olmanız gerekir. Uygun şekilde sterilize etmek için, ticari bulaşık makinenizin sıcaklığının yüksek olması gerekir. Yüksek sıcaklıktaki bir ticari bulaşık makinesi 85C dereceye kadar ısıtılır. Yüksek sıcaklıklı bir modelin sterilize etmek için kimyasal kullanmasına gerek yoktur ve yağ ve donan atıkları temizlemek için daha iyi olmalıdır; bu nedenle, operasyonunuzun neyle pişirdiğine bağlı olarak, bu uygun olabilir. Yüksek sıcaklıklı bir ticari bulaşık makinesi ile devam edecekseniz, yoğuşma başlığı ihtiyacını sorgulayın. Yoğuşma başlığının, bulaşık makinesinin ön maliyetini ve kapladığı alanı artıracağını unutmayın.

Düşük sıcaklıktaki bir bulaşık makinesi yalnızca 50C- 60C derece sıcaklığa ulaşır, bu nedenle su sterilize edecek kadar ısınmaz. Düşük sıcaklık makinesinin çalışması daha az maliyetlidir, ancak yüksek sıcaklıktaki bir modelin yanı sıra yağı temizlemez. Düşük sıcaklıklı bir bulaşık makineniz varsa ve bulaşıkları sterilize etmeniz gerekiyorsa, kimyasal katkı maddesine ihtiyacınız olacaktır.

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Güç

Ticari bulaşık makineleri, evdeki bulaşık makinenizden daha fazla güç kullanır ve dikkate alınması gereken en büyük hususlardan biri, mekanınız için elektrik tesisatınızdır. Elektrik tesisatınızı kontrol ettirin ve şartları sağlamıyorsa yükseltmek gerekebileceğinden, ne kadar gücünüz olduğunu ve bulaşık makineniz için hangi gücün gerekli olduğunu öğrenin. Ayrıca, bulaşık makinenizi bir güç kaynağına kolayca bağlayıp bağlayamayacağınızı bilmek için ticari bulaşık makinenizi nereye yerleştirdiğinizi çok iyi planlamak gerekecektir.

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Su Kullanımı

Sürdürülebilirlik, birçok mutfak şefi için yemek servisi ve ağırlama için ticari bir bulaşık makinesi satın alırken giderek daha önemli bir faktör haline geliyor. Yüksek verimliliğe sahip bir ticari bulaşık makinesi aramak ve yüksek verimli bir model kurmanın kârlılığınızı nasıl etkileyeceği konusunda araştırma yapmak isteyebilirsiniz. Bazı yüksek verimli modellerin ön maliyeti daha yüksektir, ancak su veya elektrik faturanızdan tasarruf etmenizi sağlayarak uzun vadede paradan tasarruf etmenizi sağlar. Su ve enerji tüketiminde yüzde 40'a varan tasarruf sağlamaya yardımcı olabilecek ticari bulaşık makinelerinde olduğunu hatırlatalım. Bu tasarruf elektrik, su ve kimyasal tüketiminizi en aza indirilerek sağlanmaktadır.

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Yıkama Devir süresi

Yukarıda bahsedildiği gibi, ticari bir bulaşık makinesinin döngü süresi, tüm bir yıkama/durulama/kurutma seansı için geçen süredir. İşlemleriniz boyunca ne kadar çabuk temiz bulaşıklara ihtiyaç duyacağınız konusunda bir fikriniz olmalıdır. Ticari bir bulaşık makinesi için ortalama döngü süresi 90 - 120 saniye arasındadır. Bazı bulaşık makineleri, çeşitli bulaşıkları daha iyi temizlemek için hafif ve ağır döngü seçeneklerine sahip olabilir. Ticari bir bulaşık makinesi satın alırken, mutfağınızın nasıl çalıştığı ve bulaşıklara ne kadar çabuk ihtiyaç duyacağınız konusunda iyi bir fikre sahip olduğunuzdan emin olun. Yoğun bir mutfak için bir dakika bile beklemek darboğaza ve mutfakta karmaşaya neden olabilir.

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Kapasite

Kapasite, ticari bulaşık makinenizin bir döngüde temizleyip kurutabileceği bulaşık sayısını temsil eder. Kapasite bulaşık makinesi modeline göre değişir; bir konveyör ticari bulaşık makinesi en büyük kapasiteye sahip olacak ve bir tezgah altı ticari bulaşık makinesi en küçük kapasiteye sahip olacaktır. Ticari bir bulaşık makinesi satın almadan önce, işinizin ne kadar yoğun olduğunu ve bulaşıkları ne kadar hızlı yıkayacağınızı bilin. Kapasite yıkanabilen tabak ve bardak sayısı ile ölçülür ve çoğu perakendeci, ticari bir bulaşık makinesinin saatte kaç tabak yıkayabileceğinizi söyler. Bulaşık makinesinin bir saatte kaç tabak yıkayabileceğini ve tek bir sepete kaç tabak sığabileceğini bilerek, bir bulaşık makinesinin saatte kaç bulaşık yıkayabileceğini hesaplayabilirsiniz. Farklı tipteki bulaşıkların az veya çok yer kaplayacağı ve döngünün değişebileceği unutulmamalıdır.

Bir tezgah altı ticari bulaşık makinesi saatte 500 tabak yıkayabilir ve sınırlı miktarda bulaşıkla daha küçük işlemler için daha uygundur. Bir bar, ticari bir bardak yıkayıcı yerine bardaklar için bir tezgah altı bulaşık makinesi de kullanabilir. Giyotin bulaşık makinesi saatte 800-1000 tabak kadar bulaşık yıkayacaktır. Bir konveyör ticari bulaşık makinesi, büyük, yüksek cirolu mekanlar için en iyisidir ve saatte 2000 tabak ile 10000 tabak arasında herhangi bir yeri yıkamak üzere tasarlanmıştır.

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Su kalitesi

Ülkemizde farklı bölgeleri farklı su kalitesine sahiptir. Bölgenizde daha sert veya daha yumuşak su olabilir; sert su, bulaşık makinenizde birikmeye (kireç oluşumuna neden olur) neden olan ve bulaşıklarınızın temizliğini etkileyebilecek mineraller (magnezyum ve kalsiyum) içerir. Bulaşık makinenize su yumuşatıcı eklemeniz gerekip gerekmediğini anlamanıza yardımcı olacağından, mekanınızın ne tür suya sahip olduğunu bilerek satın alma sürecine girmek çok önemlidir. Yerleşik (veya entegre) su yumuşatıcılı ticari bir bulaşık makinesini de tercih edebilirsiniz. Ticari bulaşık makinenizin gelecekteki temizlik veya bakım ihtiyaçlarını tahmin etmenize yardımcı olabileceğinden, satın almadan önce araştırma yapmanız da önemlidir.

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Deterjan Pompaları

Daha önce de belirtildiği gibi, bulaşık makineniz düşük sıcaklıklı bir modelse ve eşyalarınızı sterilize etmek istiyorsanız, yıkama işleminize kimyasal maddeler eklemeniz gerekecektir. Ticari bulaşık makinenize kimyasallar ekleyecekseniz, sürekli doldurmak zorunda kalmamak için satın aldığınız modelde bir dağıtıcı olup olmadığını kontrol edin.

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Su Basıncı

Su basıncı, iyi işleyen bir ticari bulaşık makinesinin eşit derecede önemli bir parçasıdır. 20 psi, çoğu ticari bulaşık makinesi için yeterli su basıncı olarak kabul edilir. Su basıncınız 25 psi'nin üzerindeyse bulaşık makineniz aşırı su kullanıyor olabilir. Basıncı ölçmek ve kontrol etmek için bulaşık makinesine gelen su giriş hattına bir manometre takabilirsiniz.

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Drenaj

Temel kural, bulaşık makinenizin doğrudan pis su giderine bağlanması gerekecektir. Bulaşık makinenizden çıkan su giderinizden geçer ve ticari bir bulaşık makinesi kurarken veya monte ederken, zemin giderinizin nerede olduğunu ve suyu itmek için bir drenaj pompasına ihtiyacınız olup olmadığını dikkate almalısınız. En önemlisi, ticari bulaşık makinelerinin belediye yönergelerine ve kurallarına uyması gerekir. Üreticinin durgun su vanalarıyla ilgili teknik özelliklerini de kontrol edin. Bulaşık makinesi boşaldığında borulardan çok miktarda su itebilir, başka alanlara geri dönmek veya taşkınlara neden olmak istemezsiniz.

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Kullanılabilirlik

Bir mutfakta veya restoranda çalışmak vücudunuz için zor olabilir; çalışanlar uzun vardiyalar için ayaktadır ve sürekli eğilmek bunun bedelini ödeyebilir. Ergonomi, ticari bir bulaşık makinesi satın alırken dikkate alınması gereken bir şeydir. Tezgah altı bulaşık makinesi yerden tasarruf sağlar, ancak bir vardiya boyunca her zaman aşağı uzanmak zor olabilir. Giyotin bulaşık makineleri, bazılarının kaldıramayacağı kadar ağır olabilir; Bu nedenle, otomatik olarak kalkan veya daha hafif olan giyotin bulaşık yıkama makinesini düşünmek akıllıca bir fikirdir.

 

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Endüstriyel Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir?

Ayrıca, satın aldığınızda makinenizi en iyi nasıl temizleyeceğinizi de bilmelisiniz. Montajı yapacak yetkili personelden, satın aldığınız cihazınızın nasıl temizleneceğini mutlaka öğrenin. Ticari bulaşık makineleriniz, bulaşık makinenizi nasıl doğru şekilde temizleyeceğiniz konusunda talimatlarla birlikte gelir, ancak ticari bulaşık makinenizde temizlenmesi gereken özellikler hakkında üst düzey bir fikre sahip olmalısınız.

  • Ticari bulaşık makinelerinde nozullu çıkarılabilir yıkama ve durulama kolları bulunur. Nozullar kireç veya yemek artıkları nedeniyle tıkanabilir. Suyun düzgün bir şekilde dolaşabilmesi ve bulaşıkların uygun şekilde temizlenebilmesi için nozullar temizlenmelidir.
  • Bir tanktan su pompalayan ticari bir bulaşık makinesi, suyu bulaşıkları temizlemek ve sterilize etmek için kullanır. Tank suyu zaman geçtikçe daha da kirlenecek ve kirli bulaşıkları yıkamaya devam edeceksiniz. Boyler suyunun ve makine havuzunun düzenli olarak değiştirdiğinizden emin olun.
  • Belirtildiği gibi, kireç (sert sudan kaynaklanan mineral birikiminden kaynaklanan) bulaşık makinenizin de çalışmamasına neden olabilir. Su yumuşatıcıdan yararlanabilirsiniz, ancak bulaşık makinenizin kirecini sık sık temizlemeniz gerekir. Ayrıca bulaşık makinesinin hem içinin hem de dışının dikkatli bir şekilde temizlenmesi gerektiğini unutmayın.
  • Ticari bulaşık makinenizin iç kısmında filtreyi temizlediğinizden emin olun. Filtre, büyük yiyecek parçalarının gideri tıkamasını önleyecektir ve bir döngünün sonunda yiyecek parçalarını fark etmeye başlarsanız temizlenmesi gerekir.
  • Bulaşık makinenizi kullanmadığınız zamanlarda da açık tutmak isteyebilirsiniz. Kapıyı açık tutmak nemi azaltarak bakteri oluşumunu önleyebilir.

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Ticari Bulaşık Makinesi Garantisi ve Bakımı

Ticari bir bulaşık makinesi satın alırken, ne tür bir garantinin kapsandığını ve parça değişiminin veya ticari bulaşık makinesi onarımının kapsandığını öğrenmek için satıcınızla veya yetkili servis ile görüşün. Ticari bulaşık makineleri için birçok üretici garantisi, parçalarda zamanla oluşan normal aşınma ve yıpranmayı kapsar ancak kireç veya yanlış kullanımdan kaynaklanan hasarları kapsamaz. Yanlış kullanım veya aşınma ve yıpranma nedeniyle parçalar bozulursa, bu parçalar kolayca değiştirilebilir ve elde edilmesi kolay mı? Bu kısım için ödeme yapmanız gerekiyorsa, maliyet nasıl görünür? Ticari bulaşık makinenizin parçaları kolay bulunmuyorsa, bu satın alma kararınızı etkileyebilir.

Yakınlarda ticari bulaşık makinenizi tamir edebilecek bir bakım uzmanı var mı ve bayi veya satıcı bir tane önerebilir mi? Bulunduğunuz şehrde, makinenizi tamir etmek için hızlı bir şekilde ulaşabileceğiniz bir profesyonele sahip olmak, kusursuz yemek servisi veya ağırlama operasyonları sağlamak için hayati önem taşır. Elbette, gelecekte pahalı ticari bulaşık makinesi onarımlarından kaçınmak için bulaşık makinenizi en iyi durumda tutmak her zaman en iyisidir. Bulaşık makinesini kullanmadan önce tüm bulaşıklar durulanmalı ve yiyecek parçacıklarından arındırılmalıdır. Ticari bulaşık makineniz temizlemek ve sterilize etmek içindir ve ilk önce durulama, makinenizi koruyacağınız anlamına gelir. Bu, bulaşık makinesinin ömrünü ve işlevselliğini artıracaktır. Bulaşık makinenizin temizliği ve bakımı için üretici tavsiyelerine uymak da en iyisidir. Özellikle sert su veya eski tesisat boruların olduğu bir bölgedeyseniz.

 

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Endüstriyel Bulaşık Makinesi Aksesuarları Nelerdir?

Bazı durumlarda, ticari bulaşık makineniz için ek aksesuarlar satın almanız gerekebilir veya satın almak isteyebilirsiniz.

 

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

-Yağ tutucular

Bazı ticari bulaşık makinenize ek olarak bir yağ tutucunuz olmasını gerektirir. Bu yağ tutucu makineler, bulaşıklarınızı yıkarken gresi, katı ve sıvı yağları 'tutmanıza' olanak tanır. Bir yağ tutucu satın alırken, kapasiteyi ve dakikadaki kaç lt su kapasitesinde olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca, yağ tutucu için hangi malzemenin kullanılacağı konusunda bir bayi veya perakendeci ile konuşmak isteyeceksiniz. Plastik yağ tutucular daha hafiftir ve paslanmazdır, ancak metal bir yağ tutucu her zaman daha iyi olabilir.

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

-Çöp öğütücüler

Operatörler bir gıda atığı öğütücüye yatırım yapmak isteyebilirler. Personel, bulaşıkları bulaşık makinesine koymadan önce yiyecek parçalarını temizleyecektir ve yiyecek atıklarının kanalizasyon sistemine kolayca entegre edilmesi için küçük parçalara ayrılmasını sağlamak için bir yiyecek atığı öğütücü faydalı olabilir.

-Servis arabaları ve bulaşık toplama arabaları

Temiz ve kirli bulaşık masaları (temiz ve kirli bulaşıklar için), personelinize yiyecekleri temizlemek, bulaşık toplama arabalarına yerleştirmek veya eşyaları düzenlemek için oda sağlamak için mutfağınızdaki ticari bulaşık yıkama düzeninize eklenebilir.

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

-Bulaşık Makinası Basketleri

Bildiğiniz gibi, ticari bir bulaşık makinesinin kapasitesini değerlendirmenin bir yolu olarak "saatte kaç sepet veya tabak" sorusunu duyacaksınız. Kapsamlı ve güvenli bir şekilde bulaşıklarınızın temizlendiğinden emin olmak için bulaşıklarınız temiz bir baskete yerleştirilmelidir. Hassas cam eşyalarınızın bulaşık makinenizde kırılmasını veya ufalanmasını önlemek için bir bardak basketi satın almak isteyebilirsiniz ve tabaklarınız için tabak basketi, mutfak eşyalarınızı düzenli ve tek bir yerde tutmanıza yardımcı olur.

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

-Ticari bulaşık makinesi tahliye hortumu

Ticari bulaşık makinenizde suyu boşaltmak için bir hortum bulunur. Suyun birikip taşmasını önlemek için hortumunuzda bükülme olmadığından emin olun.

-Kullanılmış (veya ikinci el) ticari bulaşık makineleri

Yepyeni bir ticari bulaşık makinesi satın almak sizin için uygun değilse, kullanılmış bir ticari bulaşık makinesi satın almak daha uygun bir seçenek olabilir. Kullanılmış bir ticari bulaşık makinesi satın almak daha uygun maliyetlidir, ancak alıcılar ikinci el bir makineyi nereden aldıkları konusunda dikkatli olmalıdır. Herhangi bir siteden ikinci el bulaşık makinesi satın almak riskli olabilir. Kullanılmış satın alarak, makinenin geçmişi hakkında bir fikir edinemeyebilirsiniz. Satıcıdan makinenin ne kadar aşınmış veya hasarlı olduğu konusunda kesin bir cevap alamayabilir, dolandırılabilirsiniz ve suyunun nasıl olduğunu veya geçmişte hangi kimyasalları veya temizlik malzemelerini kullandıklarını bilemeyebilirsiniz. Bu durum size ileride çok daha fazla servis maliyeti çıkartabilir ve aldığınız üründen pişman olabilirsiniz.

 

Endüstriyel Bulaşık Yıkama Makinesi Satın Alma Rehberi

Endüstriyel Bulaşık Makinesi Markaları Nelerdir?

Yemek servisi veya ağırlama operasyonları için en iyi ticari bulaşık makinesi markalarından bazılarının ne olduğunu merak mı ediyorsunuz? Satılık birçok farklı ticari bulaşık makinesi modeli ve çeşidi vardır, ancak çoğu operatör için fiyat, bulaşık makinesi satın almaya karar vermede en büyük unsurlardan biridir. Fiyat aralığına göre ayrılmış birkaç güvenilir ve önerilen markanın bu listesini inceleyin. 

 

-Üst düzey ticari bulaşık makineleri

Yüksek kaliteli ticari bulaşık makineleri, boyut veya sıcaklık nedeniyle diğer modellerden daha pahalı olabilir. Veya su ve enerji kullanımında verimli olurken, kaliteli ve tutarlı temizlik sunan sürdürülebilir modeller oldukları için daha pahalı olabilirler. Üst düzey bir model seçiyorsanız aşağıdaki markaları inceleyebilirsiniz. Bu markalar tasarruf, dayanıklılık ve kullanım olarak size katkı sağlayacaktır

-Orta sınıf ticari bulaşık makineleri

Orta sınıf ticari bulaşık makineleri, büyük miktarda tencere ve tava ile boğulmamış daha küçük bir restoran veya mutfak için mükemmel bir seçim olabilir.

-Giriş seviyesi ticari bulaşık makineleri

Giriş seviyesi ticari bulaşık makineleri, daha küçük bir mekan, halka hizmet etmeyecek yemeklerin bulunduğu bir mekan veya bütçesi kısıtlı olanlar için bir çözüm olabilir.

 

"Mutfağınız için doğru hacimde olmayan bir bulaşık makinesi satın almaktan kaçının. Çok büyük ve tüm gün boş oturacak veya yarı dolu döngüler yapacak, bu da para kaybıdır."

 

Bazı endüstriyel bulaşık makinesi markaları:

 

Ticari bulaşık makinesi almayı düşünürken kendinize şu soruları sorarak satılık ticari bulaşık makinesi aramaya başlamalısınız:

'İşime nasıl fayda sağlayacak?', 'İhtiyaçlarım nelerdir?' ve 'Ne arıyorum?' 

Bu soruları kendinize sorduktan sonra, satıcınız veya satıcınız için bir soru listesi hazırlamanız gerekir. Sektördeki tanıdıkların hangi bulaşık makinesini satın almanız gerektiği konusunda fikirleri olabilir, ancak kendinizi bu konuda bilgili bir partnere bırakmak sizi yarı yolda bırakmayacaktır.

Güvenilir yemek servisi ve konaklama endüstrisi meslektaşlarına ve arkadaşlarına sormaya başlamak için ticari bulaşık makineleri hakkında birkaç soru:

  • Hangi ticari bulaşık makinesi markasını seçtiniz ve neden?
  • Siz ve personeliniz bulaşık makinenizi kullanıcı dostu buluyor musunuz?
  • Bulaşık makineniz daha önce bozuldu mu? Ticari bulaşık makineniz en son ne zaman tamir edildi?
  • Yardımına ihtiyacınız olduğunda sağlayıcınıza ulaşmak kolay mı?
  • Kullanılmış bir bulaşık makinesi satın almayı mı seçtiniz? Yeni bulaşık makinesi mi?
  • Sahip olduğunuz bulaşık makinesini başkalarına tavsiye eder misiniz?

Bir bayi veya satıcıyla konuşuyorsanız, en iyi bulaşık makinesini bulmak için sorabileceğiniz sorular:

  • Bu makine operasyonumun ihtiyaçlarını
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.