Endüstriyel Mutfaklarda Hijyen ve Mutfak Bakımı

23-02-2023 13:43
Endüstriyel Mutfaklarda Hijyen ve Mutfak Bakımı

1-) Endüstriyel mutfağınızın hatalı kurulumunu önlemek için markaların resmi distribütörlerine güvenmelisiniz. Farklı elektrik tesisatlarının nasıl yapılacağını herkesten daha iyi bilirler ve teknik destekleri ile size yardımcı olurlar. Bazen daha ucuz bir çözüm seçmek size çok daha pahalıya mal olabilir. Projelerinizin ana damarıdır tesisatlar, çok iyi planlanmalı alt yapı hazırlanırken sürekli takip edilmeli ve yapılacak hataların en başta önüne geçilmelidir. Bu konuda uzman teknik ekibimiz size yardımcı olacaktır. Teknik ekibimize ulaşmak için info@cafemutfak.com veya 0850 307 0 300 numaralı hattan bize ulaşabilirsiniz.


2-) Profesyonel mutfaklarda en sık karşılaşılan sorunlardan biri kullanılan farklı makinelerin bakımlarının yapılmamasıdır. Cafemutfak’ta size bu konuda yardımcı olmak isteriz. Yeterli bakım yapılması, kazaların önlenmesine ve makinelerin kullanım ömrünün uzamasına yardımcı olacağından, hizmetin kalitesine de yardımcı olacaktır, çünkü müşteriler doğru çalışarak siparişlerini mümkün olan en iyi koşullarda alacaktır. Servis taleplerinizi tarafımıza iletebilir ve sorunlarınızın çözülmesi için bize ulaşabileceğiniz mail adresimiz destek@cafemutfak.com


3-) Bazen, fritözlerin sıcaklık kontrolü ile ilgili sorunları olabilir. Bir fritöz çok ısınırsa veya sabit bir sıcaklığı koruyamazsa, servis edeceğiniz yemeğin kalitesini korumakta ciddi bir sorununuz var demektir. Fritözünüzün sıcaklığını iki kez kontrol etmenin bir yolu, yağın sıcaklığını düzenli olarak ölçen harici bir termometre kullanmaktır. Bu şekilde fritözün iyi kalibre edilip edilmediğini bileceksiniz. Fritözünüz için en iyi termometleri sitemizden inceleyebilirsiniz.


4-) Tüm ticari soğutma makinelerinin düzgün çalışması için, filtrenin tıkanmasını ve motorun gerektiği gibi havalanmamasını önlemek için hava filtrelerinin ve contalarının çok fazla kir ve yağ ile kaplanmaması çok önemlidir. Herhangi bir arızayı önlemek için hem kondenserin hem de evaporatörün birkaç ayda bir temizlenmesi de uygundur. Bu işlemi temizlik sırasında yapabilirsiniz. Soğutucu cihazlarınızın performansı artacak ve arıza olasılığını en aza indirecektir. Evaparatörün üzerinde biriken tozu elektrik süpürgeniz ile aldıktan sonra kondenseri ve evaporatörü nemli bir bez ile temizleyebilirsiniz.


5-) Endüstriyel mutfak aletlerinde hijyen eksikliği genellikle ekipmanlarda çalışma sorunlarına neden olur.


Sağlık nedenlerinin yanı sıra, profesyonel mutfağınızın dayanıklılığını sağlamak için ekipmanın derinlemesine ve profesyonel bir şekilde temizlenmesi şarttır. Konukseverliğin bu yönünü asla gözden kaçırmamalısınız.


Bu ipuçlarının, herhangi bir gastronomi girişimcisinin, cihazlarının kullanım ömürleri boyunca sorunsuz bir şekilde mümkün olduğunca uzun süre dayanmasını sağlamalarına yardımcı olacağını umuyoruz.


Profesyonel mutfak ürünlerini incelemek ve satın almak için Profesyonel Mutfak Ekipmanları kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.